Un tsunami anomenat Covid-19 sacseja el món

A finals del 2019, quan el comitè editorial d'aquest butlletí es va reunir per a decidir les temàtiques que es tractarien en els números que es publicarien al 2020, ningú imaginava que un tsunami anomenat COVID-19 provocaria un canvi d'enfocament i temàtica a totes les publicacions.

Per les mateixes dates ja començaven a detectar els primers casos de coronavirus a Wuhan (Xina). Des d'aquest moment el nombre d'infectats va anar en augment i la seva ràpida propagació va portar a l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a declarar la situació d'alarma, el 30 de gener de 2020 i, posteriorment, la situació de pandèmia. L'afectació i mortalitat del virus ha obligat els governs dels diferents països a prendre mesures extraordinàries que han afectat el dia a dia de la vida de la població en l’àmbit social, laboral, econòmic i sanitari; dibuixant un horitzó encara avui incert.

Com a publicació de divulgació en promoció de la salut ens sentim interpel·lats amb el deure d'aportar anàlisi i debat sobre l'actualitat. En aquest número parlem de les transformacions provocades arran de la Covid19; de com el teletreball ha arribat per, potser, quedar-se; de les desigualtats de gènere que està provocant la pandèmia, i de quina és la situació del nostre sistema sanitari colpejat per aquesta crisi de salut pública

BepSalut

Càtedra de Promoció de la Salut

Com citar aquest article?

BepSalut. Un tsunami anomenat Covid-19 sacseja el món. Bepsalut [Internet]. octubre 2020; 23. [Consultat el _____]. 
Disponible a: https://bepsalut.com/article/tsunami-anomenat-covid-19/
Data de publicació:

octubre 2020

Autor/a:

BepSalut

Temps de lectura:

1 minut

Etiquetes

Comparteix-ho
Print Friendly, PDF & Email
Descarrega en PDF

Altres articles que et poden interessar

Rep el butlletí a la teva safata d'entrada
Vull subscriure'm