Reptes per a una societat sostenible, equitativa i del benestar

En la societat complexa com la que vivim, hi ha una relació intrínseca entre la sostenibilitat, l'equitat i el benestar, fonamentals per construir un futur pròsper per a la població mundial. Una societat sostenible és aquella que cerca mantenir un equilibri entre el desenvolupament econòmic, social i ambiental, utilitzant els recursos de manera responsable i assegurant que les generacions futures també puguin accedir a aquests recursos.

No obstant, la sostenibilitat per si sola no és suficient. La societat ha de ser justa i equitativa, és a dir, totes les persones han de tenir accés a oportunitats i recursos de manera justa, independentment de l’edat, ètnia, gènere, classe social i territori Això implica eliminar barreres que puguin generar desigualtats i promoure polítiques que fomentin la igualtat de drets i oportunitats per a la ciutadania

En darrer terme, l'objectiu de la societat ha de ser garantir el benestar i la qualitat de vida de tota la seva població. Per tant, una societat sostenible, equitativa i del benestar és aquella on totes les persones tenen l'oportunitat d'assolir el seu màxim potencial mentre respecten i protegeixen l'entorn natural del qual depenem.

En aquest número de bepSALUT parlem de la transformació digital i els reptes que representa per a la societat; de com les polítiques públiques saludables han d’incidir en les desigualtats i de la importància de la salut planetària pel futur de tota la humanitat.

BepSalut

Càtedra de Promoció de la Salut

Com citar aquest article?

Reptes per a una societat sostenible, equitativa i del benestar. Bepsalut [Internet]. abril 2024; 29. [Consultat el _____]. 
Disponible a: https://bepsalut.com/article/editorial-4/
Data de publicació:

abril 2024

Autor/a:

BepSalut

Temps de lectura:

1 minut

Comparteix-ho
Print Friendly, PDF & Email
Descarrega en PDF

Altres articles que et poden interessar

Rep el butlletí a la teva safata d'entrada
Vull subscriure'm