La Salutogènesi

Salut i malaltia, salutogènesis i patogènesi són binomis presents en les aproximacions conceptuals de l’àmbit de la salut. Incorporar la mirada en el que genera salut, més que en el que genera malaltia, comporta posar el focus de l’atenció en la recerca de tot el que resulta positiu i favorable a la salut i no els les mancances o en els problemes.

El disseny de les polítiques públiques que tenen per objectiu una millora de la qualitat de vida dels ciutadans, des d’una visió centrada en la persona i de caire multidisciplinar, estant guanyant protagonisme; la incorporació de la salutogènesi, la creació d’entorns saludables, l’enfortiment de recursos socials de la salut i dels actius de les persones i grups són cada vegada més visibles.

Des de la promoció de la salut, el model salutogènic ha de ser el focus central de les polítiques públiques i les intervencions en salut que es portin a terme per a la millora de la salut de les persones, famílies i comunitats, potenciant els actius de salut i els recursos de les persones.

En aquest número del BepSALUT aprofundeix en el concepte de Salutogènesi i es desenvolupen dos conceptes bàsics: el Sentit de Coherència (SOC) i els Recursos Generals de Resistència (GRR), així com la relació existent entre la Salutogènesi i el model basat en actius.

BepSalut

Càtedra de Promoció de la Salut

Com citar aquest article?

La Salutogènesi. Bepsalut [Internet]. juliol 2017; . [Consultat el _____]. 
Disponible a: https://bepsalut.com/article/la-salutogenesi/
Data de publicació:

juliol 2017

Autor/a:

BepSalut

Temps de lectura:

1 minut

Comparteix-ho
Print Friendly, PDF & Email
Descarrega en PDF

Altres articles que et poden interessar

Rep el butlletí a la teva safata d'entrada
Vull subscriure'm