Reptes de la Promoció de la Salut

Un any s’acaba i l’altre comença sense adonar-nos-en. El nou s’instal·la en nosaltres i, quan ens en volem adonar, ja hi som de ple. És just començar-lo  enrere per veure allò que s’ha aconseguit i poder dedicar esforços als objectius, reptes i oportunitats per al nou any que tenim al davant.

Si mirem enrere, durant la primera dècada del segle XXI, un dels reptes més importants aconseguit en Promoció de la Salut a nivell mundial ha estat el reconeixement de la importància als determinants socials de la salut. Uns determinants que influeixen directament en la salut de la població i que són generadors de desigualtats en salut.

I és ara, més que mai, que per millorar la salut de la població, des d’un enfocament de determinants socials, i disminuir les desigualtats en salut, cal crear sinèrgies entre totes les persones, professionals i institucions amb capacitat de millora de salut de la població, potenciant el treball en xarxa, racionalitzant la despesa i treballant amb eficiència.

Els indicadors de salut es veuran en la reducció dels nivells de fracàs en l’educació, en la reducció de l’atur i en la millora de la qualitat de l’habitatge. Aquelles societats que permetin a tots els ciutadans tenir una plena vida social, econòmica i cultural seran més saludables.

Esperem que el nou any tingui present la incorporació dels valors de la Promoció de la Salut en totes les polítiques, treballant amb la visió de determinants socials i reduint al màxim les desigualtats en salut

BepSalut

Càtedra de Promoció de la Salut

Com citar aquest article?

Reptes de la Promoció de la Salut. Bepsalut [Internet]. gener 2013; . [Consultat el _____]. 
Disponible a: https://bepsalut.com/article/reptes-de-la-promocio-de-la-salut/
Data de publicació:

gener 2013

Autor/a:

BepSalut

Temps de lectura:

1 minut

Comparteix-ho
Print Friendly, PDF & Email
Descarrega en PDF

Altres articles que et poden interessar

Rep el butlletí a la teva safata d'entrada
Vull subscriure'm