Promoció de la Salut en temps de COVID19

A finals de desembre del 2019 es van detectar els primers casos de coronavirus a Wuhan (Xina). Des d’aquell moment va anar en augment el número d’infectats pel virus SARS-CoV-2 que provoca la malaltia anomenada Covid-19. La seva ràpida propagació va portar a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a declarar la situació d’alarma, el 30 de gener de 2020 i, posteriorment, situació de pandèmia. L’afectació i mortalitat del virus ha obligat als governs dels diferents països a prendre mesures de distanciament social, així com el reforçament de les sistemes sanitaris per a la gestió de l’elevat nombre de casos.

Diversos organismes internacionals, com el Banc Central Europeu, apunten que aquesta crisi donarà lloc a una crisi econòmica i social amb un fort impacte mundial. El seu abast, impacte i capacitat transformadora vindrà determinada, en bona part, per la durada de la crisi sanitària. Les conseqüències s’hauran d’analitzar amb la perspectiva necessària i a partir de l’evidència que es generi. No obstant caldrà estar atents al seu impacte social i a les desigualtats que se’n derivin. L’experiència de crisis precedents ens dona pistes sobre l’abast de les conseqüències socials, així com les capacitats desiguals dels diferents col·lectius per fer-hi front.Des del bepSALUT, com a butlletí de divulgació en promoció de la salut, volem aportar algunes reflexions sobre l’actualitat. Una crisi és un moment de transformació; un moment de canvi social, econòmic, polític i de la relació amb l’entorn.

En aquest número parlem de la salut comunitària en el moment actual, de com informar-nos i gestionar la informació durant la crisi, de com aquesta pot transformar la pràctica en promoció de la salut i quina és la nova mirada dels determinants socials de la salut en aquest context.

BepSalut

Càtedra de Promoció de la Salut

Com citar aquest article?

Promoció de la Salut en temps de COVID19. Bepsalut [Internet]. maig 2020; . [Consultat el _____]. 
Disponible a: https://bepsalut.com/article/promocio-de-la-salut-en-temps-de-covid19/
Data de publicació:

maig 2020

Autor/a:

BepSalut

Temps de lectura:

2 minuts

Etiquetes

Comparteix-ho
Print Friendly, PDF & Email
Descarrega en PDF

Altres articles que et poden interessar

Rep el butlletí a la teva safata d'entrada
Vull subscriure'm