L’Escola d’Adults de Salt/CFA Les Bernardes

Al llarg d'aquests anys, hem lluitat per una educació que promogui la cohesió social amb cursos de llengua catalana, castellana i d'alfabetització per a persones nouvingudes que necessiten aprendre la llengua o  alfabetitzar-se per a desenvolupar-se en la societat d'acollida.

Hem prioritzat també el model competencial en els ensenyaments que faciliten el retorn al sistema educatiu. Aquests ensenyaments donen una segona oportunitat a totes aquelles persones que per qüestions diverses, una adolescència complicada, per desmotivació, per manca d'autoestima, van deixar els estudis o bé van fer el salt al món laboral amb els estudis incomplets i s’adonen que necessiten una titulació per millorar les seves perspectives de futur. Entre aquests ensenyaments tenim el Graduat en Educació Secundària, el curs  de formació específica per a l’accés als cicles formatius de Grau Mitjà (CAM) i els cursos de preparació de les proves d'accés als CFGS o a la Universitat per a majors de 25/45 anys

També hem introduït els ensenyaments per adquirir competències transprofessionals que inclouen la formació en competències digitals i en llengua anglesa.  Amb els cursos d'informàtica COMPETIC s’obtenen les certificacions en competència digital equivalents a les Acreditacions de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (ACTIC).  I els 3 nivells de llengua anglesa permeten assolir  el  nivell bàsic (A2) i així poder accedir al 3curs de l’EOI sense haver de presentar-se a les proves de nivell.

En tots aquests ensenyaments s’ajuda a cada persona a adquirir autonomia i a desenvolupar les seves aptituds personals tenint en compte els coneixements previs.

El nostre Centre prioritza l’acolliment i l'orientació de les persona que s'hi adrecen.  Escoltem les seves inquietuds, els seus interessos, motivacions i necessitats i consensuem l’itinerari acadèmic  que més s’ajusta a l’objectiu que la persona es proposa per tal d’augmentar les seves opcions de benestar.

Lourdes Triadó

Directora. Escola d’Adults de Salt/CFA Les Bernardes

Com citar aquest article?

L’Escola d’Adults de Salt/CFA Les Bernardes. Bepsalut [Internet]. octubre 2016; . [Consultat el _____]. 
Disponible a: https://bepsalut.com/article/lescola-dadults-de-salt-cfa-les-bernardes/
Data de publicació:

octubre 2016

Autor/a:

Lourdes Triadó

Temps de lectura:

2 minuts

Comparteix-ho
Print Friendly, PDF & Email
Descarrega en PDF

Altres articles que et poden interessar

Rep el butlletí a la teva safata d'entrada
Vull subscriure'm