La crisi de la COVID-19 a les polítiques municipals de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Ha estat un gran aprenentatge que ens ha fet descobrir la nostra estructura organitzativa i l'hem pogut reformular aportant noves formes de treballar.

Pel que fa referència als recursos humans i el teletreball en l’àrea d’acció social, ens farà la feina burocràtica més efectiva i aprofitarem espais, que ara més que mai han de ser amplis.

Dels diferents serveis que donem des de l'ajuntament, la reformulació d'activitats en línia, en alguns aspectes també ha tingut bons resultats, des d'activitats més lúdiques a serveis més d'atenció personal

I les coordinacions de caràcter polític o tècnic transformades en videotrucades, si bé és cert que algunes és millor fer-les presencials, en l'àmbit polític ens estalviarem molt temps i recursos econòmics si les fem per aquesta via.

Un altre descobriment ha estat el Treball en equip de manera transversal, entre les àrees de l’ajuntament i la coordinació amb entitats i ciutadans ha estat primordial i li hem de donar continuïtat.

Durant aquests mesos, hem centrat l'atenció i la salut de les persones a les nostres polítiques. Totes les intervencions han tingut com a primer objectiu cuidar als ciutadans/es del perill de contagi.

La COVID ens ha aportat una altra visió de les polítiques municipals, en la qual està per davant el benestar de les persones tant físic com psicosocial i de salut, per davant del gaudi.

Pel que fa a la Salut en l'Urbanisme, hem vist que haurem de tenir una ciutat més adequada per passejar i respirar.

Ha estat un esforç de feina important per a garantir el benestar dels nostres ciutadans/es, però ha valgut la pena estar al 100%, perquè moltes de les intervencions han tingut un resultat positiu. Dins dels mals moments sobrevinguts i de la desgràcia de moltes famílies, hem pogut prevenir el contagi en molts llocs de risc i hem pogut informar bé de totes les notícies difoses al confinament.

La nostra gestió , amb el consell de direcció ampliat amb la regidoria d’acció social/salut i la de policia, ha estat eficaç, amb reunions diàries per afrontar tot el que va venint.

Cal agrair  als treballadors/es del nostre ajuntament, que han fet un esforç perquè tot sigui més senzill, més humà.

Cal agrair el moviment solidari dels nostres ciutadans/es, la xarxa de voluntaris que s'ha creat, ha estat important i a totes les entitats que ho han fet possible, en aquest cas sobretot a les que treballen amb els més vulnerables i a Protecció civil que ha estat a disposició de l’ajuntament per tot allò que se’ls hi ha requerit.

I ara seguim analitzant les mancances que ens ha deixat aquest virus. Intentar pal·liar el que sigui possible des dels ajuntaments i esperar també que d'altres administracions facin la seva feina, nosaltres sols no podrem.

Laura Serrano Gálvez

Regidora d’Acció Social (Inclusió i Habitatge Social), Igualtat i Salut. Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Com citar aquest article?

La crisi de la COVID-19 a les polítiques municipals de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Bepsalut [Internet]. juliol 2020; . [Consultat el _____]. 
Disponible a: https://bepsalut.com/article/covid-19-politiques-municipals-sant-feliu-guixols/
Data de publicació:

juliol 2020

Autor/a:

Laura Serrano Gálvez

Temps de lectura:

2 minuts

Etiquetes

, , ,

Comparteix-ho
Print Friendly, PDF & Email
Descarrega en PDF

Altres articles que et poden interessar

Rep el butlletí a la teva safata d'entrada
Vull subscriure'm