30 anys de la Carta d'Ottawa

Dos esdeveniments rellevants i connectats entre si han coincidit l’any 2016: la commemoració dels 30 anys de la Carta d'Ottawa de Promoció de la Salut i la Novena Conferència Mundial de Promoció de la Salut de la Organització Mundial de la Salut, a on s’ha aprovat la Declaració de Xangai sobre Promoció de la Salut en el marc de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

La nova declaració posa èmfasi a la vigència de les estratègies contingudes en la Carta d'Ottawa reforçant el principi universal del dret a la salut. Aquest principi ha de ser un objectiu social compartit i una prioritat política per a tots els països i s’ha de desenvolupar des de la perspectiva dels determinants de la salut.

Els objectius plantejats posen, doncs, l'accent en la contribució de la Promoció de la Salut, no només a la millora de la salut i l'equitat sinó també, a l’acompliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb el repte d'inspirar a governs i agents perquè entenguin el benefici de promoure la salut a tots els sectors de la societat.

Un altre fet rellevant va ser el Consens d'Alcaldes sobre Ciutats Saludables que va coincidir amb Xangai, que conté un compromís subscrit per més de cent alcaldes per promoure la salut mitjançant la millora de la gestió dels entorns urbans

BepSalut

Càtedra de Promoció de la Salut

Com citar aquest article?

30 anys de la Carta d'Ottawa. Bepsalut [Internet]. febrer 2017; . [Consultat el _____]. 
Disponible a: https://bepsalut.com/article/30-anys-de-la-carta-dottawa/
Data de publicació:

febrer 2017

Autor/a:

BepSalut

Temps de lectura:

1 minut

Comparteix-ho
Print Friendly, PDF & Email
Descarrega en PDF

Altres articles que et poden interessar

Rep el butlletí a la teva safata d'entrada
Vull subscriure'm