10 anys de la Càtedra de Promoció de la Salut amb la Universitat de Girona

Deu anys d’existència és una dada en extrem remarcable, i és per aquest motiu que em plau felicitar la Càtedra de Promoció de la Salut i totes les persones que en formen part.En aquests deu anys, la Universitat de Girona ha consolidat tant les seves estructures com la seva oferta acadèmica i de recerca, i ha iniciat nous reptes educatius i d’implicació social que em semblen especialment remarcables.

Un dels més notables, sense dubte, és la potenciació de l’àmbit de la Salut. Amb la incorporació dels estudis de Medicina i el reforçament dels d’Infermeria, amb la col·laboració de tota la xarxa de centres sanitaris de referència, amb l’aplicació de nous mètodes d’ensenyament – reconeguts com a emblemàtics per diversos guardons que en lloen la capacitat docent –, i amb la idea certa que és un dels pilars de la nostra institució, en el marc del que proposa l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, de les Nacions Unides. En la Declaració de Shangai sobre la promoció de la Salut (2016), s’esmenten la necessitat urgent de procurar per la salut de les persones i del planeta, amb un enfortiment dels coneixements sanitaris, amb estratègies intersectorials, amb la promoció d’eleccions saludables entre la ciutadania i amb un esment molt destacat de la responsabilitat social de les institucions per al bé comú.

Totes aquestes directrius estan recollides en l’esperit de la Càtedra de Promoció de la Salut. Al llarg de deu anys, tant s’han incentivat els objectius d’investigació com la voluntat de transmetre missatges pedagògics a la societat, amb l’objectiu d’assolir les fites d’una vida més sana.

Parlem de materials científics de reflexió i coneixement, de simposis i trobades científiques, de conferències i xerrades obertes a tothom, d’un treball constant de divulgació, de cursos d’estiu... En definitiva, d’un corpus acadèmic que recull la idea essencial de les càtedres de la Universitat de Girona.

En tenim més d’una trentena que abracen molt diverses matèries – des de les humanitats a l’esport, des de les ciències socials a l’enginyeria; des de les problemàtiques socials als interessos territorials. La xarxa de càtedres de la universitat de Girona, que s’ha anat eixamplant en aquests últims deu anys, respon a l’afany d’incardinació en el país i d’oferir col·laboració universitària per tal que la societat accedeixi a uns nivells més alts de coneixement i consciència cívica.

Quim Salvi

Rector de la Universitat de Girona

Com citar aquest article?

10 anys de la Càtedra de Promoció de la Salut amb la Universitat de Girona. Bepsalut [Internet]. setembre 2018; . [Consultat el _____]. 
Disponible a: https://bepsalut.com/article/10-anys-de-la-catedra-de-promocio-de-la-salut-amb-la-universitat-de-girona/
Data de publicació:

setembre 2018

Autor/a:

Quim Salvi

Temps de lectura:

2 minuts

Etiquetes

, ,

Comparteix-ho
Print Friendly, PDF & Email
Descarrega en PDF

Altres articles que et poden interessar

Rep el butlletí a la teva safata d'entrada
Vull subscriure'm